Δίρφυς

Εταιρεία νερού Δίρφυς

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το εμφιαλωμένο νερό «Δίρφυς» δραστηριοποιείται και αναπτύσσεται εξελικτικά στην αγορά του πόσιμου νερού από το 1975, εισερχόμενο εκ νέου δυναμικά με ανανεωμένη εταιρική υποδομή και ενισχυμένη επιστημονική ομάδα στα ράφια εντός και εκτός συνόρων το 2010.Το κρυστάλλινο νερό Δίρφυς, αναβλύζει από τις φυσικές πηγές της ομώνυμης οροσειράς που εκτείνεται στα κεντροανατολικά της Εύβοιας, ταυτίζοντας την επωνυμία του μέσα στα χρόνια με τη διαύγεια και την καθαρότητά του, χάρη στους πρόσφορους γεωλογικούς σχηματισμούς της περιοχής που λειτουργούν ως φυσικά φίλτρα, διασφαλίζοντας το αμετάβλητο της ποιότητας της πηγής. Επιπλέον, το μεγάλο υψόμετρο ευνοεί τη χαμηλή έως μηδενική συγκέντρωση σε νιτρικά και νιτρώδη, ενώ η πλήρης απουσία βαρέων μετάλλων και οργανικού άνθρακα, η ιδανική αναλογία ασβεστίου-μαγνησίου (3 προς 1), καθώς και η χαμηλή συγκέντρωση σε νάτριο, επιβεβαιώνουν την πλήρη ακολουθία του με τα πρότυπα ποιότητας και ευεργετικής για τον ανθρώπινο οργανισμό σύστασης.

Επενδύοντας στη μοναδική του ταυτότητα και την ξεχωριστή σύσταση, το νερό «Δίρφυς» αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό του δώρου της φύσης, της τεχνογνωσίας και της πολύχρονης αφοσίωσης στη δημιουργία ενός άρτιου προϊόντος, προορισμένου για την ευεξία και την καλή υγεία του καταναλωτικού κοινού.

Η εταιρεία Δίρφυς, ως ενεργό Μέλος της Κοινωνίας που δραστηριοποιείται, αναπτύσσει σταθερά πρακτικές υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, εντάσσοντας ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στις προτεραιότητες της στρατηγικής της. Θέτοντας στο επίκεντρο τον ανθρώπινο παράγοντα, την προστασία του Περιβάλλοντος και τον ελληνικό Πολιτισμό σε κάθε του έκφανση, προχωρά σε χορηγίες και στηρίζει πρωτοβουλίες με στόχο την κοινωνική προσφορά και τη συμβολή στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, μεριμνώντας για το θετικό κοινωνικό της αποτύπωμα.

Οι μετέπειτα ιδρυτές της εταιρείας, ξεκινούν διανομές πόσιμου νερού στη Χαλκίδα από πηγές της περιοχής της Δίρφυς με βυτιοφόρα.

1975

Ιδρύεται με την μορφή ομότιμης εταιρείας η Κ. Γερακίνης & ΣΙΑ ΟΕ, εταιρεία εμφιάλωσης νερού και αεριούχων ποτών (πορτοκαλάδα, λεμονάδα, σόδα).

1980

Πραγματοποιούνται αγορές νέων μηχανημάτων με παραγωγικότητα 7.000 φιάλες του 1,5lit ανά ώρα και 10.000 φιάλες του 0,5lit ανά ώρα.

1990

Η εταιρεία καταγράφει σημαντικές πωλήσεις στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό (Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Σαουδική Αραβία και Γερμανία).

1990

Εκσυγχρονισμός της παραγωγικής διαδικασίας με αγορά νέων μηχανημάτων και αντικατάσταση των παλαιών (αντικατάσταση PVC με PET).

2001

Η εταιρεία εξαγοράζεται από την Νίκας Συμμετοχών και μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία.

2007

Πλήρης ανακατασκευή του κτιρίου του εργοστασίου και αγορά νέου σύγχρονου εξοπλισμού από την γαλλική εταιρεία Sidel και πλήρης αντικατάσταση του παλαιού. Το ύψος της επένδυσης ξεπερνάει τα 13.000.000 ευρώ.

‍2007-09

Η εταιρεία Δίρφυς ΑΕ αρχίζει εκ νέου την λειτουργία της, με πωλήσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2010 η εταιρεία εφαρμόζει το σύστημα HACCP, καθώς και το πιστοποιημένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας τροφίμων και ποτών σύμφωνα με το πρότυπο ISO 2200.

2010

Παρέχεται πιστοποίηση ποιότητας IFS.​

2015

η Δίρφυς αποτελεί Μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ μιας κοινότητας αμιγώς ελληνικών επιχειρήσεων, στα πλαίσια της οποίας ενισχύεται η φωνή της ελληνικής επιχειρηματικότητας και πραγματοποιούνται δράσεις και πρωτοβουλίες για το δύσκολο εγχείρημα της ανασυγκρότησης της ελληνικής Οικονομίας.

2019

Ο Νίκος Σέρρας, κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρίας εμφιάλωσης νερού Δίρφυς ΑΕ, απέσπασε μία ιδιαίτερης σημασίας διάκριση από το Επιμελητήριο Εύβοιας, καθώς βραβεύτηκε για την  «Εξαίρετη Επιχειρηματική Δράση»

2020

Η Δίρφυς ΑΕ βραβεύτηκε ως «Διαμάντι της Ελληνικής Οικονομίας» για την επιτυχή εφαρμογή του business plan της την τελευταία 5ετία, για την ανάπτυξη πωλήσεων σε σημαντικά κανάλια πώλησης καθώς και για τον τριπλασιασμό της κερδοφορίας της.
-Ολοκλήρωσε το rebranding των προϊόντων της διαφοροποιώντας αισθητά τη θέση στο ράφι σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
-Η εταιρία ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΔΙΡΦΥΣ ΑΕ, μετά και την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας πλειστηριασμού, γνωστοποίησε την αγορά του 42,34% των μετοχών της από την εταιρία ΛΟΥΞ-ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ, έναντι ποσού 1,2 εκ.€.

2021

TO ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ​

Η παραγωγή στεγάζεται σε νεόκτιστο, σύγχρονο βιομηχανικό κτίριο ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού που σέβεται το περιβάλλον και λειτουργεί σύμφωνα με όλους τους προβλεπόμενους κανόνες.

Η εμφιάλωση του νερού πραγματοποιείται με μηχανήματα Combi, της γαλλικής εταιρείας Sidel, υψηλής τεχνολογίας και παραγωγικότητας. Σε κανένα σημείο της γραμμής παραγωγής δεν απαιτείται η ανθρώπινη επέμβαση. Έτσι, το προϊόν προσφέρεται απευθείας από την πηγή στον καταναλωτή. Η διαδικασία εμφιάλωσης ελέγχεται σε όλα τα στάδια, εξασφαλίζοντας άριστη ποιότητα.

Κατά την διαδικασία της παραγωγής τα preform (pet) απολυμαίνονται μέσω της διαδικασίας UV και ελέγχονται με ειδικές κάμερες, αφού πρώτα μορφοποιηθούν σε έτοιμη φιάλη.

Έπειτα η φιάλη, η οποία βρίσκεται σε απόλυτα αποστειρωμένο περιβάλλον όπου φιλτράρεται ακόμη και ο αέρας που την περιβάλλει, οδηγείται προς εμφιάλωση και πωματισμό. Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 10 sec. Η στελέχωση της παραγωγής γίνεται αποκλειστικά με μηχανικούς, αφού οι απαιτήσεις της τεχνολογίας που εφαρμόζεται καθημερινά είναι υψηλές.​​

‍ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Στο εργοστάσιο έχει εγκατασταθεί και στελεχωθεί ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χημικό-μικροβιολογικό εργαστήριο ελέγχου για τον διαρκή έλεγχο τόσο του δικτύου όσο και του τελικού προϊόντος.

Η εταιρεία Δίρφυς ΑΕ συνεργάζεται με Ελληνικά πανεπιστήμια, με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών καθώς και πιστοποιημένα ιδιωτικά εργαστήρια χημικού-μικροβιολογικού ελέγχου.​​